Kunst & design

Blomstedt & Brahms’ 1.

Blomstedt & Brahms’ 1.
Foto: DR Koncerthuset
Event info
Beskrivelse

Brahms’ 1. symfoni er et fyrtårn inden for den romantiske musik, og den legendariske dirigent Herbert Blomstedt præsenterer denne aften symfonien sammen med en anden klassisk milepæl, Brahms’ 1. klaverkoncert. Som solist har Blomstedt valgt den tyske prisvinder Martin Helmchen, og de to har en fælles kunstnerisk forståelse, som giver musikken en særlig dybde.

Klassisk musik i fuldendt balance og fortolkninger med mageløs indsigt – sådan er koncerterne med Herbert Blomstedt. Den legendariske svenske æresdirigent for DR SymfoniOrkestret har været en elsket gæst i Danmark i mere end et halvt århundrede, og hans koncerter er altid højdepunkter. Hans seneste koncert i Koncerthuset endte med hyldestfanfarer fra orkestret og et nærmest endeløst bifald fra salen.

Denne gang har Blomstedt valgt at opføre to af Brahms’ største mesterværker, som står perfekt til hinanden. Symfoni nr. 1 er Brahms’ forløsende gennembrud, hvor han overtager faklen fra Beethoven. De indre kampe og spændinger bliver overvundet, og symfoniens bevægelse fra mørke til lys er dybt bevægende.

I Klaverkoncert nr. 1 bliver Brahms’ turbulente sjæl endnu mere fysisk mærkbar, for der stråler en gevaldig energi fra klaveret, som var Brahms’ eget instrument. Solisten ved denne opførelse er den stilfulde tyske pianist Martin Helmchen, der ligesom Blomstedt har en dyb indsigt i den tyske klassiske musik.

Martin Helmchen begyndte sin karriere, da han som 19-årig vandt den internationale Clara Haskin konkurrence, og siden har han bl.a. vundet den prestigefulde tyske ECHO Award og den store Credit Suisse Pris for unge kunstnere. I dag er han en internationalt efterspurgt solistnavn, som optræder med orkestre som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne og Berliner Filharmonikerne.

Omtale af kommende arrangementer på Event365.nu er hentet efter direkte aftale med arrangøren eller fra arrangørens opslag på Facebook. Disse Facebook-omtaler bringes i overensstemmelse med Facebooks betingelser (se www.facebook.com/terms.php). Såfremt du finder materiale, som du ikke mener vi har ret til at bringe, bedes du skrive til kontakt@event365.dk, hvorefter det pågældende materiale i bekræftende fald vil blive fjernet snarest muligt.
×