Kunst & design

Schiff & Kejserkoncerten

Schiff & Kejserkoncerten
Foto: DR Koncerthuset
Beskrivelse

Som Beethoven-pianist er den verdensberømte Sir András Schiff blandt de største – og større end Kejserkoncerten bliver Beethoven ikke! Ved denne koncert kan man også opleve Schiff som dirigent i Brahms’ lyriske Symfoni nr. 3 og den folkemusikinspirerede Dansesuite af Schiffs ungarske landsmand Bartok.

Den verdensberømte ungarske pianist Sir András Schiff har et nært forhold til DR SymfoniOrkestret. Så nært, at Koncerthuset er et af de få udvalgte steder, hvor han både optræder som pianist og dirigent. Ved denne enestående koncert kan man opleve Schiff i begge roller.

Ved flyglet er han solist i Beethovens Klaverkoncert nr. 5, der kaldes Kejserkoncerten på grund af musikkens majestætiske format. Som Beethoven-pianist er Sir András Schiff blandt de største nogensinde – måske fordi han føler sig så påvirket af hans musik. ”Beethoven er det bedste eksempel på en komponist, der kan forandre og opløfte et menneske”, siger han.

Koncerten begynder med Schiff på dirigentpodiet, hvor han dirigerer to orkesterværker fra den klassiske centraleuropæiske kultur, han er så uforlignelig en eksponent for. Først Brahms’ 3. Symfoni med dens mættede, melankolske klange, og så Bartoks livskraftige Dansesuite, der bygger på ungarske traditioner.

Omtale af kommende arrangementer på Event365.nu er hentet efter direkte aftale med arrangøren eller fra arrangørens opslag på Facebook. Disse Facebook-omtaler bringes i overensstemmelse med Facebooks betingelser (se www.facebook.com/terms.php). Såfremt du finder materiale, som du ikke mener vi har ret til at bringe, bedes du skrive til kontakt@event365.dk, hvorefter det pågældende materiale i bekræftende fald vil blive fjernet snarest muligt.
×