Kunst & design

Mahler & Sjostakovitjs 11.

Mahler & Sjostakovitjs 11.
Foto: DR Koncerthuset
Beskrivelse

Sjostakovitjs Symfoni nr. 11 er hans længste og stærkeste orkesterfortælling – en widescreen-oplevelse af dramatiske scener fra den russiske revolution. Alexander Lazarev dirigerer DR SymfoniOrkestret ved denne koncert, som også byder på en samling af Mahlers smukkeste orkestersange med den svenske verdensbaryton Peter Mattei.

”Året 1905” er undertitlen til Sjostakovitjs kæmpemæssige Symfoni nr. 11. Det år oplevede Rusland den første revolution, der endte med massemord på demonstranterne og førte til endnu større protester mod zarens regime. Dramaet er beskrevet af Sjostakovitj i en af hans mest skæbnesvangre symfonier. ”Symfonien handler om mennesker, der er holdt op med at tro, fordi bægeret med ondskab er løbet over”, sagde han selv.

Symfonien dirigeres af Alexander Lazarev fra Rusland, en velkendt gæstedirigent hos DR SymfoniOrkestret gennem mange år. Lazarev har været chefdirigent på det berømte Bolsjoj Teater i Moskva, og han har en enestående evne til at få koncertsalen til at gløde. Ikke mindst når det gælder russisk musik.

Aftenens solist er den svenske barytonsanger Peter Mattei, der synger orkestersange af Mahler. Det er bl.a. sange fra samlingerne Lieder eines fahrenden Gesellen og Des Knaben Wunderhorn, som i korte, intense stykker peger direkte ind i Mahlers meget personlige musikalske univers.

Omtale af kommende arrangementer på Event365.nu er hentet efter direkte aftale med arrangøren eller fra arrangørens opslag på Facebook. Disse Facebook-omtaler bringes i overensstemmelse med Facebooks betingelser (se www.facebook.com/terms.php). Såfremt du finder materiale, som du ikke mener vi har ret til at bringe, bedes du skrive til kontakt@event365.dk, hvorefter det pågældende materiale i bekræftende fald vil blive fjernet snarest muligt.
×