Kunst & design

Mena & Sjostakovitjs 15.

Mena & Sjostakovitjs 15.
Foto: DR Koncerthuset
Beskrivelse

En aften med to uafrystelige mesterværker fra det 20. århundrede dirigeret af Juanjo Mena. Brittens violinkon-cert er en bevægende bøn om fred, og Sjostakovitjs gådefulde og intense Symfoni nr. 15 er et af komponistens sidste værker, hvor billeder fra hans tumultariske liv passerer revy, mens uret tæller ned.

Sjostakovitjs store symfonier holder aldrig op med at bjergtage. Musikken er så stærk og personlig, at man sidder i et fast greb, når hans fortællinger folder sig ud. Og det sker med særlig effekt i hans sidste symfoni, nr. 15.

I Symfoni nr. 15 lader Sjostakovitj sit tumultariske liv passere revy. Skygger og personer fra fortiden drager gennem koncertsalen, mens musikken ser fremad mod den sidste store gåde: Døden og det ukendte, der følger efter. Symfonien slutter helt ude på kanten, hvor tiden går i stå.

Benjamin Britten fra England var pacifist og forlod Europa, da 2. Verdenskrig brød ud. I USA skrev han sin stærke Violinkoncert, der i dag regnes for en af de vigtigste violinkoncerter fra det 20. århundrede. Britten fortsætter i Beethovens tankespor, når han sætter sin lid til at menneskets bedste sider vil sejre. Solist denne aften er den tysk-amerikanske Augustin Hadelich, en af DR SymfoniOrkestrets foretrukne solister. Det hele dirigeres af Juanjo Mena fra Spanien.

Omtale af kommende arrangementer på Event365.nu er hentet efter direkte aftale med arrangøren eller fra arrangørens opslag på Facebook. Disse Facebook-omtaler bringes i overensstemmelse med Facebooks betingelser (se www.facebook.com/terms.php). Såfremt du finder materiale, som du ikke mener vi har ret til at bringe, bedes du skrive til kontakt@event365.dk, hvorefter det pågældende materiale i bekræftende fald vil blive fjernet snarest muligt.
×