Guide til planlægning af dit helt eget event

bb444

Vi kender det alle. Du fylder rundt, eller skal giftes, eller bliver kraftigt opfordret til at holde indflytterfest, og nu står du pludselig med ansvaret for at skabe et event, der skal underholde massevis af mennesker, og sikre at alle får en god aften. Det er noget af et ansvar at have på skuldrene.

 

Derfor er det altid godt med en lille tjekliste, der gør det meget klar i simple termer præcis hvad du har brug for at gøre for at sikre dig, at du ender med at holde et brag en fest. Hvad end det er konfirmation, begravelse eller en fundraiser du står i spidsen for, så kan du bruge denne guide.

Uddeleger opgaver

Det første du skal gøre, at gøre det klart præcist hvad målet med dit event er. Du kan evt. skrive det ned på et stykke papir, således at der ikke er nogen tvivl om hvilket mål du arbejder imod.

øl

En god fest kræver at der er styr på ting som lokaler, underholdning, musik, mad og meget mere. Her er det vigtigt, at du får hyret de rette folk, eller får uddelegeret disse opgaver til nogen du ved kan klare det. Intet større event kan skabes helt alene, og du vil derfor få brug for den bedste hjælp du kan få, hvad end vi snakker catering og professionelle underholdere, eller familien og vennerne der giver en hånd med.

Vælg en dato

Når du vælger en dag, hvor dit event skal afholdes, er det vigtigt at tage højde for et par ting. For det første er det altid en god idé at være ude i god tid. På den måde forbedres chancen for at dine gæster ikke allerede har langt planer på den pågældende dato betragteligt.

 

Dernæst kan du med fordel undgå at lægge dit event på helligdage, eller i ferieperioder, hvor chancen for at folk er i udlandet er stor. Find en dato, hvor du finder det sandsynligt, at de fleste af dine gæster har mulighed for at møde op, og sørg for at de får det at vide i god tid.

Læg et budget

Denne del er naturligvis vigtig. Der behøves jo ikke som sådan et kæmpe budget til for at folk kan have det sjovt, men hvis du gerne vil gøre lidt ud af det, kræver det selvfølgelig at du er villig til at punge ud. Dette gælder især, hvis det er en lidt større begivenhed som rund fødselsdag eller et bryllup, hvor folk forventer at der bliver gjort noget ud af det. Det er jo i hvert fald for de flestes vedkomne, heller ikke hver dag, at man arrangerer en fest af den større slags. Det er dog vigtigt, at du er realistisk omkring hvor mange penge du reelt for brug for. Hellere have lidt penge til overs efter festlighederne, end at risikere at gå over budget.

farver

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *