Sådan laver du lækker panini

bb444

Er du blevet træt af rugbrødsmadder og trænger til at prøve noget nyt til frokost? Så skulle du prøve en panini – se mere her for udstyr og inspiration til de lækre paninier.

Panini til suppe

Hurtigt og nemt

En panini er en italiensk sandwich af ciabatta. I brødet kan man bruge det pålæg og de grønsager, man kender fra almindelige sandwich såsom skinke og ost eller tomat og mozarella. Så klapper man bare brødet sammen og putter det ind i toasteren og vupti, så har man en lækker panini. En panini er ideel til madpakken, og den er let at håndtere for mindre børn, idet den er klappet sammen, så man undgår fedtede fingre. Desuden kan man vælge indholdet, så selv det mest kræsne barn kan få noget, han eller hun kan lide, og man kan variere indholdet, så det ikke bliver for ensformigt.

Panini til frokost

Til hverdag og fest

Hvis man skal have gæster, kan man også servere paninier. En panini kan både fungere som en del af en forret for eksempel til en suppe, men den kan ligeledes bruges som et selvstændigt måltid. Det kunne være som byg-selv panini, hvor man sætter de forskellige slags pålæg, grønsager og ost op, så gæsterne selv kan bestemme, hvad deres panini skal bestå af og selv kan gå op og putte paninien i toasteren. Hertil kunne man servere en skål salat, hvis man vil og nogle kolde drikkevarer.

Hvis man får gæster med allergier, kan man bage brødet selv, så man ved, de er uden de råvarer, gæsterne ikke kan tåle. Og hvad angår det øvrige indhold, er det ret let, da hver gæst selv vælger indholdet til sin egen panini.

En panini er i øvrigt god til de dage, hvor man ved, man ikke har tid til at lave aftensmad. Så skal man bare sørge for at have handlet ind, og når man så kommer træt hjem efter en lang dag, er det hurtigt lige at klappe en panini sammen og ind i toasteren. Og det behøver ikke være usundt, selv om det er nem aftensmad, for man kan sagtens bruge noget fedtfattigt pålæg sammen med nogle friske grønsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *