Hold da helt fest!

bb444

Mærkedage er vigtige. De skal markeres. Hvorfor ikke med en fest? Fester er sjove, og fester bringer folk tættere sammen.

Inviter hele familien med til datterens konfirmation. Hold en fest med biltema, når sønnen får sit kørekort. Hold en uforglemmelig rund fødselsdag eller den fedeste indflytterfest. Du kan også markere, at du har gennemført dit første maraton. Kun fantasien sætter grænser! Du kan fejre lige det, du vil, på lige den måde, du vil.

Fint dækket festbord

Planlægning

Har du fået en idé til en fest? Så skal du i gang med at tænke på planlægningen. Det hele skal på plads.

  • Hvornår skal det være?
  • Hvor skal det foregå?
  • Hvem skal med?
  • Hvad skal I spise og drikke?
  • Hvilken underholdning skal der være?

Tænk alle festens elementer igennem i så god tid som muligt, og få planlagt det hele. Så står du ikke til festen og mangler noget, men kan bare hygge dig. Lav dig en afkrydsningsliste, eller find en, der allerede er lavet, og streg det ud, der ikke er relevant.

Du kan eventuelt lave en tidsplan for din planlægning. Så ved du, hvornår du skal have de forskellige punkter på plads. Det kan blive nemmere at overskue, hvis du ved, at du ikke behøver gøre det hele på én dag.

Nærbillede af lommeregner

Økonomien skal være på plads

Der er ikke bare en masse planlægning ved en fest. Der er også økonomien. Der er mange elementer ved fester, der kan koste penge: Maden, musikken, dit nye tøj, festlokalet, pynten og drikkelsen. Det meste kan du spare lidt på, hvis du laver mere selv eller vælger den billige variant. Vil du hverken gå på kompromis med kvaliteten eller lave en masse selv, så kan en fest dog blive ret bekostelig.

Når du planlægger alle festens elementer, kan du samtidig lave et budget. Skriv ned, hvad alt vil koste, og regn det sammen. Så får du et overblik over, om du har råd til festen.

Det er ikke alle, der har en masse penge liggende på kistebunden. Er det en fest, du har forberedt dig på i flere år, kan du godt have nået at sparet op til den. Er det en mere spontan idé, kan det dog være, at du mangler lidt penge. En løsning kan så være at låne dem. Når du har lagt dit budget, ved du, hvor meget du skal bruge. Trækker du det fra, du har på kistebunden, har du det beløb, du mangler.

Skal du låne penge til festen, kan du klikke her for mere info.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *