Oplev alle de glemte skatte i vor skønne Danmark

bb444

Det er ekstremt populært at tage på charterferie i øjeblikket. Det er lige før, at alle kan snakke med om de mest populære restauranter på den mest besøgte feriedestinationer rundt om i den varmere del af Europa. I jagten på det eksotiske og fremmede, har vi måske til en vis grad glemt vores egne glemte skatte i form af oplevelser, kultur og historie, som mange turister fra andre lande glædeligt rejser til Danmark for at opleve.

Den gamle by, Aarhus

Oplev Danmarks historie

Har du lyst til at prøve noget andet end de sædvanlige badeferier, så er det måske oplagt at forsøge sig med at være turist i vort eget, skønne land. Du tror måske, at du har set alt, hvad der er værd at se i Danmark, men har du nu også det? Du kan se mange flere muligheder for oplevelser og seværdigheder i Danmark, hvis du klikker her. I den artikel vil vi komme med nogle bud på, hvad du kan overveje at opleve i Danmark.

Det er naturligvis meget individuelt, hvordan vores interesser er skruet sammen. Der er dog under alle omstændigheder noget spændende og relevant i at ende vores historie. At lære noget om, hvordan landet fungerede før i tiden og hvordan vores forfædre har levet – vores såkaldte aner. 

Råbjerg Mile

Her er nogle bud på, hvad du bør opleve i Danmark:

  • Gamle slotte
  • Naturhistorisk museum
  • Den gamle by i Århus
  • Naturoplevelser

De gamle slotte rundt omkring i Danmark gemmer på masser af spændende historie. Her kan blandt andet nævnes Voergaard slot, der ligger i det skønne Nordjylland. Slottet er vært for en årlig middelalderuge, hvor frivillige lader sig leve ind i vores forfædres fodspor. Her vil biskoppen komme gående med sine vagter, og de, som ikke bøjer sig for ham, når han passerer, kan risikere straf. Det gælder selvfølgelig ikke for turisterne. Her er det ikke unormalt, at nogle fra rollespillet bliver kastet i voldgraven, der omringer det prægtige slot.

Måske du har hørt om Børglum Kloster, der også har lagt omgivelser til en julekalender? Her finder du uhyggelige fortællinger om spøgelser og meget mere. Vandrehistorier hører i det hele taget slotte meget til. Tager du eksempelvis en tur til Fyn, på Egeskov Slot, så vil du lade dig fortælle, at der findes en stråmand i et af spirerne. Overtroen siger, at fjernes denne, så synker hele slottet simpelthen i voldgraven.

Vil du gerne se gamle genstande og lade dig tillære en masse facts om Danmarks historie, så bør turen gå til Naturhistorisk museum. Her kan du følge landet udvikling fra tidsalder til tidsalder.

Den gamle by i Aarhus er en lille tidslomme, der bevidner om, hvilke forhold vi danskere engang levede under. Den er helt sikkert et besøg værd, hvor du både kan se gamle skolelokaler, huse og købe lækkerier fremstillet på gammeldags manér.

Naturoplevelser er der også masser af. Et par eksempler kan være Råbjerg Mile, hvor sandet langsomt flytter sig eller Troldeskoven på Sjælland, der gemmer på en lille historie. Mulighederne for mindeværdige oplevelser i Danmark er nærmest uendelige, hvis blot man kigger sig omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *